Simpel vragen Simpel antwoord (klik Simpel op de vraag)

Kan Simpel Sedum op elk dak worden toegepast?
Het verzadigd gewicht van Simpel Sedum is maximaal 65 kg per m2 voor een plat dak. Voor een hellend dak komt hierbij nog 3 kg extra voor de bevloeiingsmat. Hierdoor is elke moderne dakconstructie meer dan voldoende en kun je ons Simpel Sedum doe-het-zelf systeem dus overal toepassen.
Mijn dakbedekking is ouder dan 10 jaar. Kan ik deze gebruiken of moet ik deze vervangen?
Dit hangt sterk af van de gebruikte kwaliteit dakbedekking en de mate waarin er na het leggen van het groen dak nog zonlicht direct op de dakbedekking komt. Bij hellende daken is het geheel afgedekt en zal verdere veroudering door UV straling stoppen. Bij plat dak en gebruik van “doe-het-zelf” bitumen, zou ons advies zijn om een dakdekker te laten beoordelen wat de staat van de constructie is. Heeft u een professioneel EPDM of PVC dak met garantie hoeft u niets te doen.
Moet ik Simpel Sedum water geven in de zomer als het langer droog blijft?

Normaal gesproken hoeft dit niet. Echter is het zoals afgelopen zomer extreem droog, dan is dit wel aan te bevelen. Simpel Sedum buffert minimaal 25 liter water in het systeem. Daarnaast kunnen onze sedumsoorten uitstekend tegen zon. Bij (nieuwe) aanleg is het noodzakelijk om  water te geven. De sedummatten moeten zich gaan wortelen in de substraatlaag.

Hoe schuin kan Simpel Sedum worden gebruikt?

Tot een hellingshoek van 25 graden heeft u helemaal geen voorzieningen nodig. Bij een hellingshoek van 25-35 graden is het noodzakelijk om een boeiplank of dakprofiel in te zetten om afschuiven te voorkomen. Daarnaast adviseren wij om bij een hellingshoek van meer dan 30 graden een extra watervoorziening aan te leggen. Een druppelslang kan hierbij al voldoende uitkomst bieden.

Mijn dak is heeft nog een grotere hellingshoek? Kan ik dan nog steeds Simpel Sedum toepassen?
Dat kan het is dan wel aan te bevelen de cassettes vast te schroeven. Daarnaast is dan noodzakelijk om ook druppelslangen in het ontwerp mee te nemen. Wij adviseren in deze gevallen ons een ontwerp en bijpassende offerte te laten maken.
Is Simpel Sedum alleen maar zelf aan te leggen of kunnen jullie dit ook verzorgen?
Wij kunnen op basis van een offerte ook de aanleg voor u verzorgen. Omdat de omstandigheden zo verschillend zijn kunnen we hier geen standaard prijzen voor afgeven. Dus bel Eveline 077-4006816 voor advies of een prijsopgave.
Voor subsidieaanvraag heb ik een offerte nodig. Kan ik die aanvragen?
Natuurlijk verzorgen wij graag een passende offerte voor het aanvragen van subsidie. Omdat regelingen onderhevig zijn aan maxima per jaar of vaak wijzigen adviseren wij wel eerst goed te onderzoeken of uw gemeente subsidie of waterschap verstrekt. Kijk op onze pagina
Hoeveel grind heb ik nodig voor mijn plat dak?
Wij adviseren ons grind te gebruiken. Bouwvoorschrift is om minimaal 10 cm aan grindrand aan te houden voor zijkanten en rondom obstakels (bv dakdoorvoer en lichtkoepels). Wij rekenen per 5 strekkende meter met een zak grind van 25 kg. Dit is ruim voldoende.
Hoe hoog is het totaal-pakket Simpel Sedum?
Het totaal pakket Simpel Sedum is 6 cm hoog.