Deze sedum planten gebruiken wij in onze matten

In onze matten worden de meest geschikte soorten Sedum planten toegepast. Dit is een mix van onderstaande soorten. De keuze voor deze soorten zorgt ervoor dat in alle jaargetijden een prachtig groen dak ontstaat met diverse kleuren. Voorbeelden kunt u vinden in onze fotogalerij. 

Sedum album coral carpet

De Nederlandse naam is Wit vetkruid,familie van de Crassulaceae. De bloemkleur is wit. De bloeiperiode is van ca. mei tot en met juni. Het is een bodembedekkende vetplant die mooi verkleurt in de winter. De hoogte is variabel van 5 tot 15 cm. Deze plant is goed winterhard. En kan bijzonder lang zonder water.

Planten Sedum album coral carpet

Sedum album

De nederlandse naam is Wit vetkruid, familie van de Crassulaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen.

Planten Sedum Album

Sedum spurium

De nederlandse naam is Roze vetkruid, familie van de Crassulaceae. De bloemkleur is lichtroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C..

 

Planten Sedum Spurium

Sedum acre

De nederlandse naam is Muurpeper, familie van de Crassulaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van dit soort is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen.

 

Planten Sedum Acre

Sedum aizoon

De nederlandse naam is Vetkruid, familie van de Crassulaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C

 

Planten Sedum Aizoon

Sedum lydium

De nederlandse naam is Vetkruid, familie van de Crassulaceae. De bloemkleur is bleekroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van dit soort is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen.

 

Planten Sedum Lydium