Sedum dakbedekking van Simpel Sedum

Sedum dakbedekking is een zogenaamd extensief dak. Deze daken bestaan vooral uit begroeiing door bijvoorbeeld mossoorten en vetplanten waaronder sedum. Naast het feit dat sedum dakbedekking bestand is tegen droge en warme periodes, kan het ook veel regenwater verwerken en opnemen.
Een sedum plant absorbeert vocht via de bladeren waardoor de wortels niet beschadigd raken. Langdurige regenval is voor sedum dakbedekking dan ook geen probleem. Dit maakt deze vetplant uitstekend geschikt als begroeiing voor groene daken. Het vergt weinig onderhoud en is daarbij licht van gewicht. Iets wat een groot voordeel is van sedum dakbedekking.

Simpel Sedum kweekt de sedum voor dakbedekking zelf. In onze gespecialiseerde sedum kwekerij wordt de basis gelegd voor een duurzame groene dakbedekking waaruit u veel voordelen kunt halen.

Ook het groeiproces van het sedum in onze kwekerij wordt gedaan vanuit een milieuvriendelijk opzicht. Het polypropyleen gaas waarop de sedum dakbedekking groeit, is niet schadelijk voor het milieu. Zo krijgen de planten een optimale basis voor een lange levensduur als groen dak.

Is sedum dakbedekking geschikt voor elk type dak?

Dakbedekking van sedum is geschikt voor hellende en platte daken. Hierbij kunt u denken aan daken van bijvoorbeeld carports, tuinhuisjes en overkappingen. Sedum dakbedekking kan zelfs toegepast worden als u uw dakterras graag wilt voorzien van meer groen op een makkelijke manier.

Sedum dakbedekking is middels de doe-het-zelf pakketten van Simpel Sedum makkelijk zelf aan te leggen. Zo heeft u de mogelijkheid om zelf een duurzaam stukje groen te maken op uw platte of hellende dak. Laat u sedum dakbedekking liever aanleggen en onderhouden door Simpel Sedum? Ook die mogelijkheid is er. Onze specialisten maken van het dak van uw overkapping of tuinhuis een oase van groen.

Het voordeel van een groendak met sedum dakbedekking is dat u geen rekening hoeft te houden met groot onderhoud. Deze vetplanten zijn nagenoeg zelfredzaam en behoeven daardoor weinig tot geen onderhoud. Eventueel kunt u na verloop van tijd voor kiezen om onkruid te wieden tussen de dakbedekking. Zo houdt uw sedum dakbedekking zijn prachtige uitstraling.

Ook de afvoer van het regenwater dient af en toe schoongemaakt te worden voor een goede doorstroming. Ook qua voeding stelt sedum dakbedekking weinig eisen. Simpel Sedum heeft een speciaal ontwikkelde voeding voor sedum dakbedekking ontwikkeld die u slechts enkele keren per jaar toe hoeft te dienen om de begroeiing in optimale conditie te houden.