De voordelen van een sedum dak van Simpel Sedum

Een sedumdak of ook wel een groen dak genoemd, wordt steeds populairder. Deze groene daken geven u niet alleen veel voordeel maar hiermee draagt u ook nog eens bij aan een prachtige groene omgeving. Een dak van sedum heeft daarbij nog meer voordelen. Ze beschermen de dakconstructie tegen de invloeden van het weer, en daarbij is een sedumdak duurzamer dan alle andere soorten dakbedekking. Bij Simpel Sedum kunt u op een makkelijke manier zelf een hellend of plat groendak realiseren met onze kant en klare pakketten.
Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de realisatie van een sedumdak aan ons uit te besteden. Door middel van ons unieke doe-het-zelf systeem heeft u geen ervaring of groene vingers nodig. Middels een makkelijk te volgen stappenplan legt u zelf een duurzaam groendak aan van sedum. Dit komt niet alleen de duurzaamheid van uw hellende, platte of golfplaten dak ten goede, maar heeft tevens een isolerende en geluiddempende werking.

Welke plant wordt er gebruikt voor een sedumdak?

Sedum is een vetplantje welke verbazend weinig onderhoud nodig heeft. Zo is deze bodembedekker bestand tegen hoge temperaturen en droogte, maar kan het eveneens grote hoeveelheden water verwerken. Sedum is dus een perfecte oplossing als u uw dak graag wilt voorzien van groene beplanting. Dit vetplantje heeft een ondiep wortelgestel wat hem uitermate geschikt maakt als begroeiing voor platte of hellende daken. Daarnaast is deze plant niet gevoelig voor insecten waardoor er geen of nauwelijks ziektes in de plant kunnen ontstaan. Hierdoor kan een lange levensduur van de plant en uw sedumdak worden gegarandeerd.

Doe-het-zelf sedumdak kopen of laten plaatsen door Simpel Sedum

Bij Simpel Sedum kunt u ervoor kiezen om zelf een complete cassette te kopen voor het aanleggen van een sedumdak, maar uiteraard zijn we u ook graag van dienst als u de aanleg en onderhoud van uw groene dak wilt uitbesteden. Een sedumdak laten aanleggen door Simpel Sedum kan zowel op een hellend als een plat dak. U mag van ons een vakkundige aanleg verwachten.

Subsidie aanvragen voor een sedumdak. Is dat mogelijk?

Er zijn een aantal gemeenten in Nederland die subsidie verstrekken als u ervoor kiest om een groen of sedumdak aan te leggen. De hoogte van deze subsidie is per gemeente sterk afhankelijk maar kan in sommige gevallen zelfs oplopen tot de helft van de totaalprijs voor een sedumdak. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een subsidieregeling voor het plaatsen van een groendak? Informeer dan bij uw eigen gemeente. Simpel Sedum voorziet u graag van een passende offerte voor het aanvragen van deze subsidie.