Groendak maken met Simpel Sedum dakbedekking

Zelf een groendak maken op een makkelijke manier? Dankzij de handige doe-het-zelf pakketten van Simpel Sedum kunt u uw platte of hellende dak zelf voorzien van een prachtige groene sedum begroeiing. Dit komt niet alleen de uitstraling van uw huis of schuur ten goede, maar hierbij draagt u ook bij aan een beter leefklimaat en milieu.
Zelf een groendak maken is niet moeilijk. Ons makkelijk te volgen stappenplan voor het maken van een groendak laat u in korte tijd genieten van een natuurlijk ogend dak met een prachtige uitstraling. Hiervoor heeft u geen specialistische kennis of vaardigheden nodig. Simpel Sedum levert kant en klare sedum dakbedekking pakketten zodat u zelf een groendak kunt maken op een eenvoudige manier.

Dak opmeten om een groendak te maken

Als u zelf sedum dakbedekking op uw platte, hellende of golfplaten dak aan wilt gaan leggen, dan volstaat u met het opmeten van de oppervlakte van uw dak. Komt u er toch niet uit? Simpel Sedum staat graag voor u klaar met advies en raad. Een groendak maken is met onze complete pakketten voor hellende en platte daken voor iedere doe-het-zelver een makkelijk project.

Onze systemen worden compleet aangeleverd en bevatten alle materialen die nodig zijn als u zelf een groendak wilt maken. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld cassettes welke gevuld zijn met een substraat, sedum matten en het aantal benodigde grind voor het maken van een groendak. Bij hellende daken bevat het kant en klare pakket voor een groendak tevens een vocht-mat om regenwater te kunnen bufferen.

Waar moet ik op letten als ik zelf een groendak wil maken?

Als u zelf een groendak wilt gaan maken dan heeft u buiten de kant en klare groendak pakketten van Simpel Sedum geen extra materialen meer nodig. Wel is het verstandig om rekening te houden met de hellingshoek als u een groendak wilt maken op een schuin dak. Als deze een helling heeft tot 25 graden zijn er geen extra voorzieningen nodig. Helt uw dak tussen de 25-35 graden, dan is het aanbrengen van een boeiplank van belang om verschuivingen van de dakbedekking te voorkomen.

Is uw hellende dak nog schuiner maar wilt u wel een groendak maken? Dan is het raadzaam om de cassettes met sedum vast te schroeven. Door de sterke helling is het tevens aan te raden om zogenaamde druppelslangen aan de cassettes toe te laten voegen door Simpel Sedum.